BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da nema nikakvu dilemu da je jučerašnje, kako kaže, nasilje poslanika Srpske radikalne stranke nad njom u Skupštini bilo organizovano i smišljeno.

“Ono što smo juče videli u parlamentu bilo je planirano radikalsko nasilje upereno protiv mene. Zbog njihovih laži, uvreda i psovki, Skupština je više ličila na ulicu, što je žalosno, jer je u pitanju najvažnija institucija zemlje. Uvek sam se borila protiv nasilja i uvek ću se boriti, i ne pristajem na to da je Srbija ono što su radikali”, izjavila je Mihajlović za televiziju Prva.

Ona je objasnila da su od ukupno 236 amandmana na zakone radikali podneli 210 besmislenih amandmana, u kojima je samo pisalo “briše se”.

“Ni slovo o zakonima, samo ”briše se”. Ali to im je dalo mogućnost da se 210 puta jave i da pet sati ponavljaju najbljutavije laži o meni i mojoj porodici. Da sam špijun, kriminalac, da sam sa ambasadorom SAD ukrala novac, kakve čarape nosim, koje cipele imam, da napadaju moju porodicu. Nakon pet sati radikalskih laži imala sam svojih pet minuta istine, kada sam pobila sve što su rekli. Ne zbog njih, već zbog građana Srbije koji su to gledali. I uvek ću u takvim situacijama podići transparent ”radikalske laži””, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade ističe i da je nju bilo sramota zbog svih uvreda i psovki koje su joj upućivale poslanice radikala.

“Sve te radikalske laži, uvrede i psovke koje su govorile poslanice ove stranke ja ne mogu ni da ponovim i bilo me je sramota umesto njih što tako nešto uopšte slušam. Ali, to je slika radikala, bez argumenata, konstruktivne rasprave, samo primitivizam i nasilje”, rekla je ona.

Mihajlović je izjavila i da radikali napadima na Vladu i njene rezultate pokušavaju da dobiju neki procenat na izborima koji slede.

“Želim i da zahvalim poslanicima SNS koji su juče ulazili u polemiku sa radikalima i branili mene i ministarstvo od svih radikalskih laži”, dodala je Mihajlović.

Ona je dodala da se lično nalazi na meti radikala zato što ne ćuti na sve uvrede koje godinama dobija od njihovog predsednika Vojislava Šešelja.

“Trpim njihove napade jer Šešelja nazivam ”džuboks vojvoda”, jer stalno podsećam javnost da je njihova politika dovela do ratova, nesreća, patnje ljudi. Parlament jeste mesto na kom treba da se vode rasprave i dijalozi, ali neke granice ne smeju da se pređu. Nasilje u parlamentu je nedopustivo. Protiv toga se borim ceo život. Šta je sledeće – da neki poslanik priđe ministru i da ga udari”, rekla je Mihajlović, a prenosi njen kabinet u saopštenju.