NOVI PAZAR – Novopazarska policija uhapsila je juče odo 13 časova još dve osobe zbog sumnje da su pomogli Adnanu Alibašiću (41), osumnjičenom da je u sredu veče ubio Nihada Hamidovića (23) u restoranu “Divan”.

Nihad Hamidović (23) iz Smoluča kod Tutina ubijen je u restoranu “Divan” u Novom Pazaru kada je na njega pucao vlasnik objekta Adnan Alibašić (41), zvani Beko.

Istrage ukazuju da je nakon svađe i tuče zbog muzike vlasnik restorana upotrebio vatreno oružje i ranio Hamidovića, koji je kasnije preminuo na hirurškom odjeljenju u novopazarskoj bolnici.

Za istim stolom gde je bio Hamidović ranjeni su i Sead M. (38), Berid B. (23) i Emin R (21), dok je Adnan Alibašić uboden nožem u leđa i nalazi se u šok-sobi novopazarske opšte bolnice. Njega čuvaju pripadnici PU Novi Pazar.

Prema rečima očevidaca, do svađe, a kasnije i pucnjave, došlo je nakon što je Hamidović sa društvom počeo da maltretira goste pevače.

– Oni su konstantno naručivali muziku, a pevače Nemanju i Maju stalno su zvali da dođu za njihov sto i da im pevaju. Nisu im davali mira. Videlo se da su dosta popili. Kada su počeli da se penju na sto, prišao im je vlasnik restorana Alibašić i zamolio da se smire. Pošto ga nisu poslušali, gazda je otišao do kuhinje i najverovatnije odatle, uzeo pištolj. Vratio se do istog stola, opet zamolio momke da se smire, plate račun i napuste lokal, ali ga nisu poslušali. U tom trenutku je i došlo do sukoba. Najpre je Adnan dobio nož u leđa, a onda je zapucao – ispričao je očevidac.

Muzika je u tom momentu stala, gosti su počeli da beže, pozvana je Hitna pomoć, a mladić je u bolnici preminuo od zadobijene rane.

Zbog ubistva uhapšen je Adnan Alibašić, ali i E. A. (26) i M. P. (56) iz Novog Pazara, koji su osumnjičeni da su pomogli u prikrivanju tragova zločina i učestvovali u tuči.

Juče je uhapšena je S.R, koja je bila u društvu A.A, a koja je pre dolaska policije uklanjala tragove u restoranu, kao i konobar B.S. za kojeg se sumnja da je sakrio pištolj kojim je izvršen zločin.

Osim njih, policija je saslušala još tri konobara, a protiv njih su podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili ista krivična dela.

Policija je pištolj pronašla dvadesetak metara od restorana, u blizini bandere pored puta koji vodi ka manastiru Đurđevi Stupovi.

Osumnjičeni Adnan Alibašić od ranije je poznat policiji jer je već bio u zatvoru skoro deset godina zbog pokušaja ubistva.