NOVI PAZAR – Košarkaš Novog Pazara Tarik Brunčević rekao je danas da će njegova ekipa morati da se taktički dobro spremi za predstojeću utakmicu protiv Širokog na domaćem terenu, u okviru 15. kola ABA 2 lige.

“Mladi su, igraju stalni presing po celom terenu i imaju veliku rotaciju. Probaćemo da izađemo na kraj s timom koji je u odličnoj formi, ali i mi smo u dobrom ritmu”, rekao je Brunčević.

Sastav iz Bosne i Hercegovine je u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga istih rivala u regionalnom takmičenju slavio kao domaćin u Širokom Brijegu sa 79:71.

“Držali smo se dobro tri četvrtine i nismo smeli da dozvolimo pad u poslednjoj. To nas je i odvelo u poraz”, ocenio je Brunčević.

Trećeplasirani Široki je u zoni plej-ofa sa devet pobeda i pet poraza, dok je Novi Pazar na 10. mestu u ABA 2 ligi i ima skor 5/9.

“Nadamo se boljoj polusezoni. Ne odustajemo od plej-ofa ABA 2 lige, imamo želju. Bili bismo ozbiljni konkurenti za doigravanje da smo imali za nijansu više sreće, pre svega u duelu sa MZT-om u Skoplju i na dve utakmice protiv Sutjeske”, naveo je Brunčević.

U dosadašnjem delu ABA 2 lige, Brunčević je za prosečno 26,5 minuta na terenu imao učinak od 9,8 poena i 3,6 skokova.

“Dosta mi znače utakmice u ABA 2, jače su u odnosu na Košarkašku ligu Srbije. Problem je nedostatak vremena za odmor i kvalitetniju pripremu utakmica. Moje partije su plod dobre igre tima. Danas odskočim ja, sutra neko drugi”, zaključio je Brunčević.

Novi Pazar i Široki igraće sutra od 18 časova u dvorani Pendik.

M. Minić