NOVA VAROŠ – Sneg koji neprekidno pada duže od 15 časova u višim delovima Zlatara i Murtenice dosegao je debiljinu od skoro jednog metra, dok ga u gradskom jezgru Nove Varoši ima oko 30 centimetara.

Saobraćaj na državnom putu od Bistrice ka Borovoj Glavi odvija se usporeno, a povremenog zastoja ima kod Nove Varoši na prevoju nedaleko od samog ulaska u grad iz pravca Prijepolja. Utabanog snega na kolovozu ima debljine od 3 do 5 centimetara.

Iz dežurnih punktova Zimske službe užičkih „Puteva“, u Prijepolju i Novoj Varoši, koji brinu o prohodnosti i bezbednosti saobraćaja na gotovo 300 kilometara državnog puta – prvog i drugog reda u ovom kraju, kažu da su sve raspoložive ekipe na terenu te da se saobraćajnice čiste bez obzira što je vreme novogodišnjih praznika.

U višim delovima Prijepolja, debljina snežnog pokrivača je oko pola metra, dok ga u samom gradu ima od 10 do 15 centimetara.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

PP Media/Foto:A.Rovčanin