BANjALUKA – Policija je uhapsila S.R. koji je pijan udario vratima vozila policajca te krenuo da pregazi njegove kolege zbog čega je jedan od policajaca pucao prema vozilu kako bi spriječio tragediju.

Policijska uprava Banjaluka, saopštila je da se sve desilo juče oko 22.40 časova i da jer S.R. uhapšen nakon kraće potjere za njim.

Tom prilikom povrijeđeni polciajac je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana pomoć.

– Policijski službenici su kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, njemu je saopšteno da je lišen slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola. On je odbio da postupi po zakonitom naređenje te je sjeo u vozilo, dao se u bjeg naglim startovanjem. Napao je policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Takođe, tom prilikom S. R. je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog kao i druge učesnike u saobraćaju-saopštila je policija.

Navodi se da je u cilju zaštite svog i života drugih lica policisjki službenik upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.

– U toku je kriminalistička obrada nad S. R. kojem je na teret stavljeno napad na službeno lice u vršenju službene radnje. O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela-rekli su u policiji.


glassrpske.com