BERANE – Suđenje Berancu Muhamedu Ramusoviću, koji se tereti da je krajem oktobra prošle godine pretukao Nikšićanku Jelenu Krstić, prekinuto je nakon incidenta koji se dogodio u zgradi Osnovnog suda u Beranama. Kako je za CdM izjavio advokat Krstićeve Srđan Lješković, Ramusović je prolazeći pored nje, pljunuo prema njoj i nešto joj dobacio. Njegova klijentkinja je, kako navodi advokat, nakon toga bila u šoku i strahu za svoju bezbednost.

“Tražio sam odlaganje jer nakon ovoga nije bilo uslova za održavanje ročišta”, rekao je Ljesković.

On je dodao da su veći incident sprečili zatvorski policajci koji su doveli Ramusovića u sud iz pritvora. On je u izjavi za CdM rekao da je sporvodnička služba ZIKS Bijelo Polje bila izuzetno profesionalna.

“Očekujem da Vrhovni sud obezbedi iste uslove za sve sudove u Crnoj Gori”, rekao je Lješković.

Ramusović je na pitanje sudije Dubravke Popović da li je to uradio, odgovorio da je samo rekao “pu” i da je nije pljunuo. Ona ga je nakon toga udaljila iz sudnice. Naredno ročište zakazala je za 7. februar.

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama formiralo je predmet povodom ovog incidenta.

“Odmah je od Osnovnog suda u Beranama pribavljen zapisnik sa današnjeg glavnog pretresa, a u daljem toku tužilaštvo će preduzimati sve zakonom propisane mere i radnje. Uviđaj je u toku”, navodi se u saopštenju ODT-a u Beranama.

Podsetimo, Ramusović se tereti za nasilničko ponašanje u sticanju sa teškim telesnim povredama.

Ramusović je navodno u vidno alkoholisanom stanju, iz čistog mira pretukao Krstićevu, udarajući je pesnicama u glavu i telo, govoreći da je on šef pomenutog kvarta i da neće dozvoliti da tu radi Nikšićanka.

Njega je policija privela i podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, nakon čega ga je tužilac pustio da se brani sa slobode. Usledile su burne reakcije javnosti, ali je i Vršilac dužnosti vrhovnog specijalnog tužioca Ivica Stanković zatražio od rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju da preispita rad tužiteljke povodom tvrdnji Krstićeve.

Ramusović je nakon toga ponovo priveden i trenutno se nalazi u pritvoru.