BEOGRAD – Skijališta Srbije su tokom praznika zabeležila nezapamćenu posetu do sada u svojim ski centrima pa je tokom prvih šest dana januara samo na Kopaoniku prodato 46 odsto više ski karata u odnosu na isti period prethodne godine, saoptilo je to preduzeće.

U tom periodu je kako se navodi, ostvaren promet od 27 miliona dinara, “što je pokazatelj izuzetnih poslovnih rezultata na samom početku godine”.

“Samo tokom 4. januara na stazama ski centra Kopaonik skijalo je više od 9.000 skijaša, što je aposlutno najveća zabeležena posećenost u januaru mesecu od kada postoje Skijališta Srbije”, navedeno je u saopštenju.Dodaje se da “ti podaci pokazuju da za srpskim ski centrima vlada ogromno interesovanje i da su odlična organizovanost, uredjenost i pripremljenost staza ono što Srbiju izdvaja od drugih ski centara”.

U vreme kada je prirodna količina snega izuzetno mala u svim skijalištima u regionu, Skijališta Srbije su, kako se navodi, zahvaljujući predanom radu, velikom umeću i sistemima za veštačko osnežavanje pripremila gotovo kompletno skijalište na Kopaoniku.

Trenutno u tom ski centru radi 35 staza i 20 žičara i ski liftova, a na stazama ima 30 santimetara utabanog snega.

Ski centar Tornik je tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, ostvario istorijski rezultat jer je na skijalištu zabeležena poseta od 11.600 turista.

Beta