SARAJEVO – Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra bezbednosti Dragana Mektića (SDS), koji se tereti za koruptivne radnje i zloupotebu službenog položaja i ovlaštenja.„Tužilaštvo BiH je 17. januara zaprimilo potvrdjenu optužnicu i obavest od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH, kojim je optužnica u predmetu protiv Mektića i ostalih potvrdjena u celosti“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sud BiH je 15. januara Tužilaštvu BiH vratio na doradu optužicu protiv Mektića, da bi već danas doradjena optužnica bila ponovo dostavljena Sudu BiH i potvrdjena.

Tužilaštvo BiH je 30. decembra podiglo optužnicu protiv Mektića, navodeći da je bivši ministar bezbednosti BiH, zajedno sa Igorom Golijaninom, Samirom Agićem i Edinom Garaplijom “zloupotrebom položaja i ovlaštenja počinio krivično delo visoke korupcije koja šteti medjunarodnom ugledu BiH”.

Mektić tvrdi da se radi o politički motivisanoj optužnici, s obzirom na to da je on u vreme kada je bio ministar bezbednosti oštro krtikovao nosioce najviših pravosudnih funkcija u BiH, medju kojima i glavnu državnu tužitelku Gordanu Tadić.

Beta