BEOGRAD – Telekom je danas saopštio da Junajted medija grupa (UM) pokušava da ih reketira.

Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Chulibrk izjavio je da Junajted grupa emitovanje N1 Telekomu javno nudi po ceni od 40 evrocentri mesečno po korisniku, što je 22 puta više od, na primer, prosečne cene Pinkovih kanala.

“To je pokušaj reketiranja Telekoma Srbije od strane Junajted medije”, rekao je Chulibrk na pres konferenciji i poručio:

“Pošto svakodnevno ponavljate da postoji javni interes za N1, mi kažemo – emitovaćemo za korisnike Telekoma i Supernove, ako nam vlasnici daju dozvolu, N1 besplatno, sve dok traju pregovori”.

Na taj način će, kaže, 800.000 korisnika imati mogućnoist da gleda N1, što je, četiri puta veća mogućnost gledanja N1 u odnosu na period od pre 17. januara, kada je na zahtev Junajted grupe isključen N1.

Chulibrk je poručio da iza poteza Telekoma nema nikakve politike i da kod svih poslovnih odluka nikada nisu bili politički motivisani.

On je rekao i da je prema istraživanjima agencije Nilsen ista situacija i kada je reč o grupi kanala Kopernikus cable network gde pripadaju kanali O2 i Prva koji su prosečno po kanalu šest puta jeftiniji od javno ponuđene cene od 40 evro centi za kanal N1.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Srbije Vladimir Lucić rekao je da ponuda ove kompanije u tehničkom smislu znači da, kada bi dobili dozvolu od Junajted medije da puste N1, mogli bi to da učine u roku od 72 sata.

Lučić je rekao da u Telekomu smatraju ponudu Junajted grupi i više nego korektnom u situaciji kada im je delom isključen Sport klub.

Predstavnici Telekoma nisu danas odgovarali na pitanja novinara, rekavši da će sačekati odgovor Junajted medije.

Tanjug