ULCINJ – Policija je u Ulcinju podnela krivičnu prijavu protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje životinja

“Sumnja se da su J.Z., A.H., A.D. i H.P. tokom održavanja turnira u malom fudbalu u jednoj osnovnoj školi u Ulcinju, u metalnom kavezu dopremili i držali divlju životinju, vuka”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se, nakon uvida u spise predmeta izjasnio o kvalifikaciji krivičnog dela i naložio da se krivična prijava podnese u redovnom postupku.

Takođe, o događaju je obaviješten i veterinarski inspektor koji će preduzeti mere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja.

“Osim toga, ulcinjska policija je rasvijetlila tri teške krađe koje su izvršene na štetu tri pravna lica na području naselja Donji Štoj u Ulcinju. Policijski službenici su lišili slobode J.C. (29) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela teška krađa i uz krivične prijave ga priveli nadležnom tužilaštvu. On je, sumnja se, iz ugostiteljskih obejkata i marketa otuđio ukupno oko 600 eura, tri mobilna telefona, lap top, 100 paklica cigareta i određenu količinu alkoholnog pića”, zaključili su iz UP-a.


kodex.me/indeksonline.rs