SARAJEVO – Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti održano pretposlednje ročište Sanjinu Sefiću koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule devojke Selma Agić i Edita Malkoč.

Danas će veštak saobraćajne struke Nedima Kamenjaševića predstaviti novo saobraćajno veštačenje koje je radio po naredbi suda, a s obzirom da su raniji nalazi veštaka Tužilaštva i odbrane potpuno različiti. Kako saznajemo, veštak je utvrdio da se Sefić kretao brzinom od 102,6 kilometara na sat kada je udario srudentkinje na pešačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Iako su danas trebale biti iznesene i završne reči, to će biti učinjeno na sledećem ročištu prema zahtevu Sefićevog advokata Kerima Čelika. Kako nam je rekao, nakon što veštak prezentuje svoj nalaz uslediće unakrsno ispitivanje za koje se odbrana dobro pripremila.

Sefić je ostao sam na optuženičkoj klupi nakon što su Saud Nišić, Dino Alić i Amar Salihović potpisali sporazume.

Porodice Agić i Malkoč nadaju se da će agoniji dugoj tri godine konačno doći kraj iako su svesni da im niti jedna kazna ne može biti dovoljna satisfakcija za gubitak ćerki.

“Nadam se da će ovaj put presuda biti konačna kako bismo pronašli svoj mir”, rekao nam je Selmin otac Amir Agić.

Podsetimo, Sefić se tereti da je u noći 10. oktobra 2016. godine automobilom krećući se brzinom većom od 100 km na sat i prolazeći na crveno svetlo na semaforu, na pešačkom prelazu udario studentkinje Selmu Agić i Editu Malkoč nakon čega je pobegao, a od zadobijenih povreda obe su preminule. Sefić je naredno jutro napustio BiH preko GP Uvac i pobjegao u Srbiju. Izručen je u januaru 2017. godine.

U septembru 2018. godine Kantonalni sud ga je osudio na 14,5 godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva KS te je prvostepena presuda ukinuta i u toku je ponovljeni postupak.


Klix.ba