BEOGRAD – Rezultati rada predsednika Srbije Aleksandra Vučića govore sami za sebe, poručio je danas ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na kritike lidera Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa na račun predsednika Srbije i aktuelne vlasti.

Vulin je u saopštenju naveo da je zabeleženo to da nepotrebni mostovi ili zgrade postanu eksponati, ali da se u istoriji Beograda nije desilo da jedan most sa saobraćajnicama košta više od 800 miliona evra kao što je, kako kaže, slučaj sa mostom preko Ade.

Takođe, istakao je Vulin, nije zabeleženo ni to da se most sa šest traka završi u dve trake kao što je urađeno u Ðilasovo vreme.

Vulin je ocenio da nema demokratije u kojoj je ministar i potom gradonačelnik glavnog grada jedne zemlje zvanično zaradio 620 miliona evra kupujući jeftine sekunde državnih medija i skupo ih prodajući kao što je, kako kaže, radio Ðilas.

“Ðilas napada Vučića da je radio samo u stranci kojoj je pripadao, kao da je to u višepartijskom sistemu nesto loše, ali Ðilas nije rekao gde je najistaknutiji protivnik DOS-ovog režima, što je bio Vučić, mogao da radi u vremenu političkog progona”, naveo je Vulin.

Dodao je da su u vreme ”strahovlade DOS-a” politički neistomišljenici otpuštani poput, kako je naveo, policajca koji je zaustavio Ðilasa zbog prebrze vožnje, ili su im javna preduzeća i državna uprava, pa čak i preduzeća koja rade sa državnim firmama, bila sasvim nedostupna.

”Vučić je nekoliko hiljada puta siromašniji od Ðilasa, ali je zato bar nekoliko puta uporniji, obrazovaniji i marljivijiji od Ðilasa. Rezultati rada Vučića govore sami za sebe”, poručio je Vulin.

Tanjug