ROŽAJE – Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača naglasio je da će se radovi finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru kompaniju, proverenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani severa, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom”, kazao je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vredne po 1,5 miliona evra za pružanje usluga nadzora izvođenja radova na rekonstrukciji dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropskle banke za obnovu i razvoj.

Parača je naglasio da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.

Izvor: CdM