Čajetina/Zlatibor – Inicijativni odbor Zdrave Srbije na čijem je čelu Milan Stamatović sutra će održati Izbornu skupštinu, na kojoj će delegati iz svih delova Srbije, izabrati rukovodstvo stranke i njenog predsednika.

Кonstituisanjem organa stranke biće zaokružen proces stvaranja Zdrave Srbije koji je započet još 5. juna 2017. godine, kada je formiran prvi Inicijativni skup za osnivanje stranke u zlatiborskom selu Ljubišu, da bi 4. marta 2019. godine rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ZS i zvanično upisana u Registar političkih stranaka Srbije.

Zdrava Srbija je jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što želi da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda.

Osnovu političkog programa Zdrave Srbije čini odgovorna nacionalna i državotvorna politika u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suverenosti Srbije, brige o svom narodu u zemlji, regionu i dijapsori, suzbijanju kriminala i korupcije, decentralizacije vlasti, odgovorne spoljne politike, opstanka srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, Bosni i Hercegoini, kao i u Crnoj Gori, razvoja kompletne ekonomije sa naglaskom na razvoj poljoprivrede, turizma i preduzetništva.

Inače, prvi čovek Zdrave Srbije, Milan Stamatović, odavno nije aktivan u Savezu za Srbiju i na predstojeće izbore će najverovatnije izaći sa Aleksandrom Šapićem.

Izborna Skupština je zakazana za sutra 19. januara, s početkom u 11 časova, u svečanoj sali ’’Grand hotela Tornik’’ na Zlatiboru.