PLJEVLJA – Službenici Uprave policije i Uprave carina danas su u Pljevljima u zajedničkoj akciji „Col“ uhapsili tri službenika Uprave carina zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i jednu osobu zbog sumnje da je počinilo krivično delo falsifikovanje isprave.

“Slobode su lišeni R.R. (61), Z.K. (64), D.K. (50) zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Oni su ovo krivično delo počinili na način što su prihvatali falsifikovane fakture i kupoprodajne ugovore, za kupce jednog pravnog lica u Pljevljima, ne utvrđujući stvarno plaćenu vrednost robe – vozila, tj. cenu koju je trebalo platiti, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 66.630 evra.

Takođe, slobode je lišena i M.D. izvršna direktorka pravnog lica, zbog sumnje da je počinila kivično delo falsifikovanje isprave na način što je, sumnja se, falsifikovala – upotrebila neistinite isprave, račune, kupoprodajne ugovore, prilikom uvoza 173 vozila, sa namerom umanjenja carinske osnovice za obračun carine i PDV-a”, navedeno je u saopštenju policije.

Akciji „Col“ sprovođena je duži vremenski period.

U narednom periodu biće nastavljene mere i radnje u okviru iste akcije, saopšteno je iz Uprave policije.