ROŽAJE – Pored uredno utabane staze, urađen je i kompletan servis postojeće mehanizacije, završen redovni remont žičare i provera bezbedonosnih sistema za njen nesmetan i siguran rad.

Uprkos tome, skijalište neće raditi kako je ranije najavljeno (08. 02. 2020.) zbog, kako kaže direktor tog Centra, Mirsad Kalač, nedovoljne količine utabanog snega.

„Dobili smo dozvolu za rad od resornog Ministarstva, u četvrtak smo uložili napore da utabamo stazu a njenim obilaskom u petak smo ustanovili da se nisu stvorili uslovi za bezbedno skijanje i bordanje“, kazao je Kalač za portal Radio televizije Rožaje.

Na skijalištu je sve uredno pripremljeno i servisirano a posetiocima je na raspolaganju otvorena bašta, na taj način je najmlađima omogućena zabava i druženje na snegu.

U Ski centru “Hajla” se nadaju da će u narednom periodu imati nove snežne padavine i da će skijalište raditi punim kapacitetom.

„Ovom prilikom želim da apelujem, zamolim građane Rožaja da malo više povedu računa o stazi „Turjak II“, ujedno i žičari, sa koje je otuđivanje njenih komponenti skoro svakodnevna pojava. Nesavjesni građani na taj način sabotiraju rad skijališta i Ski centra „Hajla“.

Kalač se u daljem razgovoru zahvalio Lokalnoj upravi koja pruža podršku ovom Ski centru, a i građevinskoj firmi „Tofi“ iz Rožaja koja je Centru donirala opremu.

Prethodna sezona na Turjaku, prema važećim parametrima, bila je nezapamćena po uspehu, čemu u prilog govori podatak da se na stazi 17. marta 2019. godine skijalo i bordalo.

Ski staza „Turjak II“ duga je 1019 metara, pripada grupi srednje teških staza i odgovara veštijim skijašima i borderima.


RTR