NOVI PAZAR – U Skupštini Srbije počela je raspravu o Predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica i Predlog zakona o igrama na sreću, koje je podnela Vlada Srbije. Govoreći o tom predlogu zakona, narodni poslanik SDP dr Muamer Bačevac naglasio je da ga raduje što je Vlada imala sluha da prihvati apel SDP-a da se u predloženom zakonu ograniči rad kockarnicama, kladionicama i automat klubovima, zbog zabrinjavajućeg porasta zavisnika od kockanja.

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac naglasio je da je Zakon o pravima boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, human i pravičan i da socijaldemokrate Rasima Ljajića podržavaju pravo boraca, ratnih vojnih invalida , civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, pravo na penzije, novčane dodatke, dodelu stanova i sve druge nadoknade i baneficije.

“Iskazujemo veliko poštovanje prema svim ljudima koji su učestvovali u odbrani slobode, jednakosti i teritorijalnog integriteta naše zemlje. Kao građani i socijaldemokrate, izrazitog i
nepokolebljivog antifašističkog opredeljenja, ne možemo se nikad složiti sa izjednačavanjem Partizanskog i Ravnogorskog pokreta, niti prihvatiti izjednačavanje partizana i četnika. Naravno, ističem i naš izrazito negativan stav prema reviziji prošlosti i minimiziranju antifasisticke borbe protiv okupatora u Drugom svetskom ratu” istakao je Bačevac.

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Konvenciju o ugovoru za međunarodni prevoz robe drumom (CMR), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu (Program za otpornost na klimatske promene i navodnjavanje u Srbiji – faza I) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o međunarodnom ostvarivanju izdržavanja djece i drugih članova porodice. Na dnevnom redu je veliki broj zakona o potvrđivanju ugovora kao i nekoliko sporazuma sa brojnim zemljama među kojima su sporazumi sa Turskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom itd.