NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno veće priključilo se danas humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć postradalim u zemljotresu koji je krajem januara zadesio turske gradove Elazig i Malatyu.

Kampanju prikupljanja novčanih sredstava pokrenula je Asocijacija maturanata Turske (ASMAT-TUMED), organizacija koja okuplja alumniste iz Turske u Sandžaku i Srbiji.

Bošnjačko nacionalno veće ovim činom izražava duboko saosećanje sa porodicama stradalih i turskim narodom.

Povodom uključenja u humanitarnu akciju, predsednica BNV dr. Jasmina Curić razgovarala je danas sa Nazimom Ličinom predsednikom Asocijacije maturanata Turske i Nafiljom Sejdovićem, članom Upravnog odbora ove organizacije.

“Vidimo da su turska država i njene institucije veoma brzo i adekvatno reagovale i pružile svu neophodnu pomoć tamošnjem stanovništvu. Znamo da ne možemo mnogo da pomognemo, ali nam je stalo da svima pokažemo, posebno stradalim u zemljotresu, da i mi odavde mislimo na njih kao što su oni, u nekoliko slučajeva kada su i nas zadesile elementarne nepogode, pokazali da misle na nas” – istakla je predsednica BNV na sastanku.

U prethodnom periodu humanitarnoj akciji pridružile su se sandžačke opštine i gradovi, ali i veliki broj građana širom Sandžaka.