BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić i ministri odgovaraju na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

Prvo pitanje postavio je poslanik Jahja Fehratović koga je zanimalo da li će i kada biti otvoren konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Premijerka odgovara na pitanja poslanika
Premijerka odgovara na pitanja poslanika
Ana Brnabić je odgovorila da će proveriti sa Ministarstvom spoljnih poslova i proslediti odgovor u najkraćem roku.

“Ako odgovor još nije poslat, onda je to zbog toga što se čekalo 14 meseci na formiranje Saveta ministara BiH, tako da nismo imali kome formalno da šaljemo. Proveriću i u najkraćem roku ćemo vam poslati odgovor ako već nismo”, odgovorila je Brnabićeva.

Pitanje Šarčeviću o školi u Novom Pazaru

Fehratović je imao pitanje i za ministra prosvete Mladena Šarčevića kome je rekao da bivše rukovodstvo OŠ “Avdo Međedović” u Novom Pazaru opstruiše postavljanje novog rukovodstva.

“Ovde je na delu jedan pokušaj opstrukcije i politizacije jedne grupe ljudi koja stoji iza Bošnjačkog-nacionalnog veća. To nije stav celog BNV-s nego neko manipuliše”, rekao je Šarčević i podsetio da je bilo kritika na račun jednog člana zakona u parlamentu da direktore imenuje ministar, a da se sada u praksi pokazalo da je to potrebno.

Šarčević je rekao da se juče čuo sa predstavnicima nadležnog sindikata i da želi da pošalje poruku da država mora da se poštuje.

Ministar je naveo i da je obavestio i tužilaštvo o tom slučaju i da očekuje njihovu reakciju.