BEOGRAD – Informativne sesije na kojima će organizacije za podršku poslovanju, fondacije i zadužbine moći da saznaju kako da konkurišu za 500.000 evra bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat “Norveška za vas – Srbija” biće održane od 10. do 13. februara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zlatiboru.

Kraljevina Norveška finansira sa 500.000 evra javni poziv za podršku zapošljavanju mladih i socijalnom uključivanju u nerazvijenim područjima, te aktivnosti treba da budu sprovedene u jednoj od 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom.

Cilj ovog poziva je da doprinese zapošljavanju mladih i socijalnom uključivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja, tako što će lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih uz podršku koju pružaju korisničke organizacije, saopštio je UNOPS.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou.

Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat “Norveška za vas”.

Svi zainteresovani mogu da podnesu predloge projekata do 8. marta 2020, a vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 evra.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas“ www.norveskazavas.org.rs.

Zainteresovani učesnici treba da se prijave za učešće na informativnim sesijama popunjavanjem elektronskog formulara za prijavu.

Projekat “Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Srbije.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).