NOVI PAZAR – Koncertom umetničke sevdalinke u izvedbi najpoznatijih umetnika iz Novog Pazara, pijaniste Adema Mehmedovića i solistkinje operskih arija Mubere Škrijelj, sinoć je, u Kulturnom centru krunisan projekat novopazarskog Muzeja Ras. Ovim projektom najpozntije sandžačke sevdalinke sačuvane su od zaborava, a svi posetioci su dobili cd sa tim pesmamam.

Naš sevdah u neuobičajeno drugačijoj interpretaciji najpoznatijih novopazarskih umetnika muzike oduševio je publiku. A najpoznatije sandžačke sevdalinke sačuvane su od zaborava kroz projekat Muzeja Ras.

”Pokušali smo da na najlepši način spojimo estetiku istoka i zapada kroz muziku. Klasična muzika kroz formu kao što je sevdah. Koncert je prošao uspešno i ja sam zadovoljan vrlo”, izjavio je pijanista Adem Mehmedović.

”Cilj je bio da na umetnički način, uz predivnu pratnju našeg pijaniste sa uživanjem iznesemo, kao duo, sve ove predivne sevdalinke”, kazala je profesorka solo pevanja Mubera Škrijelj.

Projekat Muzeja podržali su Ministarstvo kulture i informisanja i Bošnjačko nacionalno vijeće. Rukovodilac projekta, direktor Muzeja ”Ras” Fuada Baćićanin je kazao da je koncert kruna uspešno realizovanog projekta, te da bi trebalo da se izvodi i u drugim gradovima, a ne samo u Novom Pazaru.

Na koncertu našeg sevdaha nastupali su i Enes Ukić, Almedin Varošanin i ansanbl Derman.


rtvnp.rs