NOVI PAZAR – Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru raspisale su konkurse za prijem u stalni radni odnos 113 nastavnika, administrativnih i pomoćnih radnika, saznaje radio Sto plus.

Najviše slobodnih radnih mesta ima u Osnovnoj školi “Meša Selimović” koja je raspisala konkurs za prijem na neodredjeno za četiri učitelja, po jednog nastavnika matematike i nemačkog, pedagoga, sekretara, ekonomiste i referenta za rad u računovodstvu, dva domara i sedam čistačica.

Osnovna škola “Ćamil Sijarić” zaposliće tri učitelja, dva nastavnika srpskog, nastavnika matematike, ekonomistu i referenta za računovodstvo, šest čistačica i domara.

U Osnovnoj školi “Kalifa bin Zajed Al Nahjan” raspisan je konkurs za zapošljavanje tri učitelja, po jednog nastavnika matematike, informatike, nemačkog, srpskog i bosanskog jezika, psihologa i pomoćnog radnika, a OŠ “Vuk Karadžić” sedam učitelja i jednog nastavnika matematike.

Osnovnoj školi “Rastko Nemanjić” potrebna su četiri učitelja, nastavnik matematike, srpskog i administrativni radnik, “Dositej Obradović” pet učitelja, a školi “Bratstvo” tri učitelja i po nastavnik muzičkog i nemačkog.

Konkurs za prijem po jednog učitelja, nastavnika fizičkog i srpskog i bosanskog jezika raspisala je škola u Muru, a OŠ “Jošanica” za zapošljavanje bibliotekara, nastavnika bosanskog i srpskog i bosanskog.

Dva učitelja traži OŠ “Stefan Nemanja”, “Desanka Maksimović” defektologa, “Rifat Burdžević Tršo” nastavnika srpskog, a “Jovan Jovanović Zmaj” nastavnika srpkog i bosanskog.

Kada je reč o srednjim školama, najviše otvorenih pozicija ima u Medicinskoj školi “Dva heroja” koja je raspisala konkurs za četiri nastavnika zdravstvene nege, tri diplomirana farmaceuta i dve čistačice.

Tehničkoj školi potrebni su profesor fizike, hemije, srpskog i bosanskog jezika, kao i po jedan nastavnik za elektrotehničku, mašinsku i saobraćajnu grupu predmeta i praktičnu nastavu.

Gimnazija je raspisala konkurs za prijem u stalni radni odnos profesora srpskog jezika, matematike, muzičkog i ložača, Ugostiteljko-turistička profesora istorije, a Ekonomsko-trgovinska škola čistačice.

Konkursom Muzičke škole “Stevan Mokranjac” obuhvaćeno je šest nastavnika klavira, tri nastavnika gitare, dva harmonike i jedan nastavnik violine.

Svi konkursi raspisani su 26. februara i traju osam dana.

Ministar prosvete Mladen Šarčević ranije je najavio da će prednost na tom konkursu imati nastavnici i pomoćni radnici koji su već nekoliko godina bili na odredjeno angažovani na ovim radnim mestima.

Beta