BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u odvojenim susretima sa ambasadorima Holandije Žilom Bešorom Pluhom, Pakistana Šerjarom Akbarom Kanom i Francuske Žan-Lujem Falkonijem.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i ambasador Holandije Žil Bešor Pluh saglasili su se tokom susreta da se trgovinska saradnja dve zemlje kontinuirano razvija i izrazili očekivanje da će robna razmena u skorijoj budućnosti premašiti jednu milijardu evra.

Kao posebno interesantne oblasti za dalje unapređenje saradnje istaknute su poljoprivreda, prehrambena industrija i sektor usluga.

Na sastanku sa ambasadorom Pakistana Šerjarom Akbarom Kanom, potpredsednik Vlade Ljajić istakao je neophodnost održavanja sednice mešovitog komiteta dve zemlje za ekonomsku i trgovinsku saradnju, budući da je poslednji susret na tom nivou održan još za vreme bivše Jugoslavije, 1990. godine u Islamabadu.

Ambasador Pakistana Šerjar Akbar Kan je predložio potpredsedniku Ljajiću da, u cilju daljeg razvoja ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, u toku ove godine poseti Islamabad i susretne se sa najvišim zvaničnicima Pakistana.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je sa ambasadorom Francuske Žan-Lujem Falkonijem razgovarao o nastavku pristupanja evropskim integracijama, a francuski ambasador je istakao da nova metodologija Evropske komisije ima za cilj da ubrza proces pridruživanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here