NOVI PAZAR – Da se uspostavljena saradnja između novopazarske Opšte bolnice i zdravstvenih centara u zemlji uspešno nastavlja, potvrda je i današnja poseta direktora Kliničko-bolničkog centra ”Dragiša Mišović” iz Beograda, profesora doktora Vladimira Đukića. Nakon obilaska pacijenata na Hirurškom odeljenju, direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je najavio da će izgradnjom novog hiruškog bloka Novi Pazar postati ozbiljan regionalni hirurški centar.

U lekarskoj viziti na Hiruškom odeljenju novopazarske Opšte bolnice bio je danas i direktor Kliničko-bolničkog centra ”Dragiša Mišović” iz Beograda, profesor dr Vladimir Đukić. Pohvalivši napredak hirurgije u Novom Pazaru, profesor Đukić je rekao da će generacijama uspostavljana saradnja sa novopazarskim lekarima biti nastavljena i ubuduće.

”Hirurgija je značajno unapređena, u tehnološkom smislu, kvalitetu i dijapazonu operativnih procedura; obogaćena u prihvatanju laparoskopske kolorektalne hirurgije kroz projekat ”Lap Serbija”, ali ono što je najvažnije, to je da su naši odlični kolegijalni odnosi takvi da garantuju da će novi operacioni blok, objedinjene intenzivne nege, operacione sale, kompleksno, ne samo opšta hirurgija već i ginekološka hirurgija, urologija, ortopedija, sve imati pod jednim krovom savršen servis u Pazaru. Upravo zbog toga mislim da naši dolasci ovde su itekako imali smisla, naše prijateljstvo je trajno i ja se nadam da ću s radošću biti u prilici da dolazim i dalje u Pazar”, izjavio je dr Đukić.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je rekao će izgradnjom novog hirurškog bloka novopazarska bolnica postati ozbiljan regionalni hirurški centar.

Zahvalivši na poseti i kotinuiranoj saradnji, u ime opšte hirurgije, načelnik odeljenja dr Šefćet Hajrović je izrazio nadu da će pacijenti u Novom Pazaru što skorije dobiti najbolju zdravstvenu uslugu.

Podsetimo, višedecenijska saranja sa Kliničkim centrom, koja ima cilj unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva, ozvaničena je i intenzivirana pre par godina potpisivanjem Sporazuma o saranji, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.