NOVI PAZAR – Vlasnik Megdan grupe Aleksa Balašević rekao je da je cilj da svako takmičenje u okviru te organizacije bude bolje od prethodnog i da će sedmi po redu Megdan, koji je zakazan za 5. april u Novom Pazaru, činiti 11 kvalitetnih mečeva u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) i kik-boksu.

“Svetski spektakl biće duel između Vasa Bakočevića i Fransiska Albana Barija, popularnog Kroate. Pazarci će videti i svog ljubimca Jusufa Hajrovića, najboljeg MMA borca iz Sandžaka Amira Dadovića, koji živi u SAD i borio se u čuvenom Belatoru, Ahmeta Krnjića, Ramazana Razakova i mnoge druge. Imaćemo borce iz regiona, Malija, Brazila, Francuske, SAD, Nemačke, Grčke i još nekih država”, najavio je Balašević.

On je podsetio da su četiri od prethodnih šest Megdana održani u Novom Sadu, a po jedan u Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

“Putem našeg sajta i društvenih mreža moglo je se glasa za domaćina, tako je Novi Pazar dobio takmičenje. Pazarci i ljudi iz okoline gledali su nas i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu. Čuo sam da je ovo grad zaljubljenika u sport, gde se poštuje fer-plej. Osim toga, Pazar ima dobre borce. Iako je dvorana Pendik znatno manja od Beogradske arene, biće savršeno”, ocenio je Balašević.

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović naveo je da je organizacija sedmog Megdana dogovrena na obostrano zadovoljstvo.

“Obratili su nam se i izneli ideju da budemo domaćini Megdana. U Novom Pazaru su MMA i kik-boks prilično zastupljeni i želimo da kao grad sporta posle dužeg vremena gledamo kvalitetnu borilačku manifestaciju. Imaćemo borce iz Srbije, regiona i inostranstva, pa su očekivanja velika”, zaključio je Mehmedović.

M. Minić