SJENICA – Nakon više od 24 sata borbe sa smetovima, vetrom, snegom i niskim tempreraturama radnici preduzeća Novi pazar put doo uspeli su da očiste put Novi Pazar – Sjenica pa je sada ovom saobraćajnicom moguće nesmetano proći – saopšteno je iz preduzeća Novi Pazar put.

“Juče oko podne pa sve do šest sati jutros, naše ekipe zajedno sa novopazarskim Putevima pokušavale su da bar delimično pročiste namete na ovom putu, kakao bi došli do vozila koja su bila zavejana, a bilo ih je oko 50. Evakuisali smo oko 100 ljudi, ali je jedno lice nažalost izgubilo život usled smrzavanja”, kazao je Adem Mujović šef službe za održavanje lokalnih puteva.

Prema njegovim rečima u pitanju je R. Č. (62) koga je snežna oluja zatekla na povratku od lekara. U vozilu sa njim je bio i S. V. i on je u dobrom zdravstvenom stanju.

Mujović ističe da je olujni vetar umnogome otežavao raščišćavanje i da je na ovoj deonici puta na pojedinim mestima pročišćen deo puta u vidu traka širine dva metra, ali da još uvek saobraćaj ne funkcioniše.

“U toku dana prioritet nam je da pročistimo do sela Gonje kako bi se telo preminulog R. Č. Dopremilo do mesnog groblja a imamo i jedan smrtni slučaj u selu Gradac”, kaže Mujović.

On je istakao da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i da će se po prestanku padavina čistiti po prioritetima, a prednost će imati putni pravci gde se nalaze ljudi koji moraju da se prevezu na dijalizu ili je u pitanju neki drugi ozbiljan zdravstveni problem.

Što se tiče Pešterske visoravni, Mujović kaže da su svi putni pravci zavejani i da će se u raščišćavanje ovog dela opštine krenuti tek nakon prestanka padavina.

“U stalnoj smo komunikaciji sa tim ljudima i ukoliko bude bila neophodna bilo kakva intervencija ili evakuacija naći će se način da se do najugroženijih dođe”, kazao je Mujović.

indeksonline/Alo