BEOGRAD – Carinici su na prelazu Vrška Čuka, sa Bugarskom, otkrili u jednom kamionu veliku količinu neprijavljene robe ukupne vrednosti veće od 25.000 evra a medju zaplenjenom robom je bila i gasna municija, optički nišani, noževi, parfemi, satovi, obuća i preparati za potenciju, saopšteno je danas.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH, čiji vozač je tvrdio da nema ništa da prijavi osim robe koju prevozi.

Ispostavilo se, medjutim, da se medju prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 milimetara, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju “macun”.

Pored toga, pronadjeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija poznatih robnih marki, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takodje sumnja da povredjuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova.

Medju krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odevnih predmeta – jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama poznatih robnih marki.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana.

Beta