Naslovna Sport MMA Nurmagomedov nije zainteresovan za revanš sa Mekgregorom

Nurmagomedov nije zainteresovan za revanš sa Mekgregorom

Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

BEOGRAD – Aktuelni šampion UFC u lakoj kategoriji ruski borac Habib Nurmagomedov rekao je da nije zainteresovan za revanš sa Ircem Konorom Mekgregorom.

Predsednik UFC Dejna Vajt rekao je u nedelju da bi revanš Nurmagomedova i Mekgregora mogao da se održi na jesen, ali se ruskom 31-godišnjem takmičaru mešovitih borilačih veština ta ideja ne dopada.

“Nisam zainteresovan za revanš sa Mekgregorom. Šta ako mi ponude 100 miliona dolara (za borbu)? Ima mnogo drugih sportova u koje ta suma može da se uloži. Zašto bi mi trebalo 100 miliona dolara – samo da ga ponovo pobedim?”, rekao je Nurmagomedov, preneo je Tas.

Nurmagomedov je prošle godine potpisao ugovor za borbu protiv Amerikanca Tonija Fergusona u Bruklinu, a borba bi trebalo da se održi 18. aprila.

Nurmagomedov je prošlog septembra drugi put odbranio titulu, pobedom protiv Amerikanca Dastina Puarea.

On drži rekord od 28 pobeda u svim mečevima mešovitih borilačkih veština, od kojih osam nokautom.

Na turniru UFC 229 u Las Vegasu u oktobru 2018. godine, Nurmagomedov je odbranio titulu protiv Mekgregora. Posle tog meča došlo je do tuče članova tima oba borca, zbog čega su suspenzijama kažnjeni i Nurmagomedov i Mekgregor.

Irac je prošlog maja objavio kraj karijere, ali je šest meseci kasnije u Moskvi najavio da se vraća u oktagon.

McGregor is one of the most popular UFC (Ultimate Fighting Championship) fighters boasting a record of 22 wins (19 by KO/TKO, one by submission and two by decisions) and four defeats. He won his first champion’s title of the UFC in 2015 and became later the first MMA fighter to simultaneously hold the champion’s belts in the UFC featherweight and lightweight divisions.

Exit mobile version