NOVI PAZAR – Povodom rušenja berbernice  u Novom Pazaru  održan je protest kojem je prisustvovalo oko 300 ljudi i koji je trajao više od sat vremena, koliko  je i saobraćaj u tom delu grada bio prekinut. Protest ispred srušene berbernice u Prvomajskoj ulici prošao je mirno.

Građani su se okupili kako bi, kažu, dali podršku Ramizu Dugopoljcu, vlasniku porušene berbernice i njegovoj porodici koja je od tog zanata živela.

Dugopoljac je zahvalio okupljenim građanima što su došli da ga podrže, kako kaže, u njegovoj borbi.

“Još sam pod stersom malopre sam bio na Hitnoj, hvala narodu što su došli. Ne znam šta da kažem, ovo veze nema. Ovaj lokal je moj otac kupio pre 50 godina, ja ovde radim već 45 godina, deca moja rade. Hoće da mi uzmu hleb. Na sudu sam, lokal se vodi na mene. Moj otac je sudski preveo ovo. Sud je merodavan. Ja sam dva puta podnosio prijave, tražio sam zaštitu I nekoliko puta sam spavao ovde u lokalu jer su najvaljivali rušenje”, rekao je između ostalog Dugopoljac.

Pre svih, podršku su mu pružili prijatelji i rodbina.

Da ovaj problem traje već neko vreme svedoči i sin Ramiza Dugopoljca, Ahmed. On tvrdi da su mu na društvenim mrežama upućivane preteće poruke.

Dugopoljci nisu ni sanjali da će ovakvu sliku dočekati jutros, nakon što ih je o svemu obavestila policija. Zbog svega, supruga vlasnika berbernice koja je prisustvovala okupljanju, iz stare čaršije prevežena je u hitnu pomoć. Dugopoljci poručuju da će borbu za svoja prava nastaviti i ubuduće.

KONTRAPROTEST ISPRED MEŠIHATA

Aktivisti Mešihata Islamske zajednice danas su dali podršku rukovodstvu IZ-e u procesu “vraćanja i privođenja nameni vakufskih parcela” i poslali, kako kažu, jasnu poruku da niko neće moći otuđiti ni jedan pedalj Islamske zajednice.

Na platou ispred Mešihata Islamske zajednice se okupio oko pedesetak članova i aktivista nakon što su kamenicom napadnute prostorije i demolirano staklo na jednom od objekata u krugu Mešihata.

Islamska zajednica je ranije danas ”objavila dokaz” da se porušeni objekat nalazio na njenom vlasništvu. Vlasnik porušenog lokala smatra da IZ nema nikakve dokaze.