NIŠ – Tri osudjenika koji su u utorak ujutru pobegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu još nisu pronadjeni, a u Policijskoj upravi u Nišu kazali su agenciji Beta da se za osudjenicima i dalje intenzivno traga.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija demantovali su da se radi o bekstvu i istakli da se radi o “udaljenju” trojice prekršajno kažnjenih osudjenika iz poluotvorenog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

“Nije reč o bekstvu kako su preneli pojedini mediji, već o udaljenju. Naime, prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u poluotvorenom i otvorenom odeljenju Zavoda ne postoje fizičko-tehničke prepreke, tako da ne može da se govori o bekstvu”, kazali su u Upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osudjenika ;bili su osudjeni na kratke kazne i trebalo je da se nadju na slobodi za svega nekoliko dana.

Jedan od njih trebalo je da izadje iz zatvora za sedam dana, drugi za deset, a treći za oko mesec i po dana, a njihovo udaljenje iz zatvora primećeno je juče u šest sati na prozivci.

U poluotvorenom odeljenju Kazneno-popravnog zatvora nalaze se uglavnom osudjenici kojima je zatvorska kazna odredjena zbog neplaćanja novčanih kazni ili prekršaja ili osudjenici sa blažim sankcijama.

Beta