NOVI PAZAR – Regionalno pozorište Novi Pazar osvojilo he tri nagrade na 3. Zimskom pozorišnom festivalu za decu koji je održan u Aleksincu. Stručni žiri u sastavu Branislav Nedić, dramaturg i predsednik žirija, Aleksandar Pejaković, reditelj i Miloš Jagodić, takođe reditelj, doneo je odluku o laureatima ovogodišnjeg pozorišnog festivala za decu.

Nagrada za najbolju scenografiju, prema odluci žirija, otišla je u ruke Ani Kolbjanovoj za scenografiju predstave „Nije lako biti dete”, Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

Novopazarci su odneli nagrade i za najbolju režiju i predstavu u celini, Miodragu Dinuloviću i Regionalnom pozorištu Novi Pazar za predstavu „Nije lako biti dete”, kao i nagradu za najbolju epizodnu ulogu, koja je pripala Kristini Jevtović, glumici ovog pozorišta, za uloge Mame i Bake.

Jednoglasnom odlukom žirija nagrada za glumca festivala pripala je Jeleni Trkulji za kreaciju nekoliko uloga u predstavi „Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, Pozorišta „Boško Buha” iz Beograda.


rtvnp