SJENICA – Saputnik prve žrtve mećave u bolnici saznao tužnu vest.

“Vraćao sam se sa R. Č. Iz Novog Pazara gde smo juče zajedno otišli na njegov zakazani lekarski pregled. Sve smo završili i nešto posle 14 časova krenuli kući u Gornje Gonje kod Sjenice. Na početku Golijskog puta čekali smo gotovo tri sata da se pročisti zavejani put i da krenemo dalje”, počinje svoju priču S.V. iz Gornjeg Gonja.

Nekoliko kilometara dalje kod mesta Sušica naišli smo na vozilo u kome su bili čovek žena i dete i koje je bilo već zavejano. Pokušao sam da im pomognem, ali nismo uspeli. Iza nas se već formirala kolona od oko 30 vozila. Vejavica je blokirala jedno po jedno vozilo, naduvavala smetove na vrata i prozore, ispričao je on dok se oporavlja u bolnici u Sjenici.

Sitaucija se pogoršala sinoć oko 21:30 časova kada se S.V., na predlog svog saputnika odlučio na očajnički potez

-“Negde oko pola 10 na predlog R. Č. Polako sam izašao kroz gepek, a on je ostao u kolima. Puzao sam nekoliko sati do prvih ekipa privatnika koji su pokušavali da očiste i probiju put. Oni su me prebacili do sela Štavlje oko 2 časa noćas, a potom me je Hitna pomoć prevezla do bolnice u Sjenici. Tu sam i saznao da je moj saputnik R. Č. preminuo”, ispričao je on.

Kakoje Večernjim novostima potvrdila lekarka iz bolnice u Sjenici S.V. je u stabilnom stanju, ima promrzline na prstima i šakama, ali je vidno uznemiren zbog što mu su noćas dogodilo.

O tome da li će danas biti otpušten iz bolnice ili ne odlučiće nakon lekarskih i laboratorijskih analiza koje će obaviti u toku dana.


Novosti.rs