BEOGRAD – Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je situacija u Bosni i Hercegovini i više nego opasna po region, i da je posledica vlasti nacionalističkih lidera u čitavom regionu, ali i velikih grešaka medjunarodne zajednice u BiH.

Tadić je za vikend izdanje lista Danas rekao da poslednjih osam godina postoji “erozija svega pozitivnog” što bi smirilo regionalne tenzije i dodao da se ponovo preti dezintegracijama postojećih država i “zvecka oružjem u potaji”.

“Region biva opterećen sukobima i što u krajnjem ostaje ključni argument za evropske političare koji se protive proširenju, da odbiju zemlje Zapadnog Balkana za punopravno članstvo u EU”, rekao je Tadić.

Lider SDS je, povodom izjava ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o Crnogorcima, naveo da su to krivična dela koja izazivaju medjunacionalnu mržnju i sukobe.

“Posebno ističem da su njihove izjave socijalno i politički opasne, jer predstavljaju presedan koji onda može da se primeni i na pripadnike svih drugih nacionalnih manjina”, ocenio je on.

Tadić je naveo da nije bilo dovoljno izvinjenje Lončara, već da da je trebalo da bude smenjen.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here