ZAGREB – U Hrvatskoj je zabeležen i drugi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš za Hrvatsku radio televiziju (HRT).On je rekao da je reč o bratu mladića koji se smatra nultim pacijentom u Hrvatskoj. ;

“To je bilo i očekivano, naime brat prvog pozitivnog bolesnika takodje je pozitivan, takodje ima lakšu kliničku sliku. Dobro je da je njegova devojka negativna, ona je zadržana i dalje na posmatranju, pa će se pratiti njeno stanje”, rekao je ministar.

O prvom slučaju zaraze koronavirusom juče je izvestio premijer Andrej Plenković rekavši da je zaraženi mladić boravio u Milanu od 19. do 21. februara. On se nalazi u karantinu u zagrebačkoj bolnici i ima blage simptome bolesti.

Hrvatski mediji su objavili da je reč o o 26-godišnjem mladiću koji je s devojkom bio u Milanu na utakmici Lige prvaka, a zaposlen je u Eriksonu Nikola Tesla u Zagrebu. ;Pošto je on prošlog petka, po povratku iz Milana, bio na poslu, svi zaposleni te firme do daljeg će raditi od kuće.

Prema dosadašnjim podacima, devojka koja je sa zaraženim mladićem bila u Milanu, ima negativan nalaz na koronavirus, ali je zadržana u bolnici na posmatranju.

Više osoba nalazi se u bolničkom ili kućnom karantinu i čekaju se njihovi nalazi.

Beta