NOVI PAZAR – Gradska uprava Novog Pazara u saradnji sa granskim klubom pčelara organizovala je akciju podele sadnica bagrema. U planu je da se podeli više od 5000 sadnica.

Poljoprivrednici iz nekoliko udruženja pčelara ovh dana dobiće sadnice bagrema. Ovakva akcija je od velike koristi kako za unapređenje prizvodnje meda, tako I za zaštitu tla od erozije.

Rukovodilac Odjeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novog Pazara, Ivan Milanović kaže da je ovo već treća godina, koliko traje akcija podele sadnica bagrema novopazarskim udruženjima pčelara.

Da su sadnice korisne i dobrog kvalieta potvrđuje nam i novopazarski pčelar Sadik Ličina, koji je pre dve godine posadio bagreme u svom selu.

Druga podela sadnica pčelarima zakazana je za sutra u 11 sati u prostorijama Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja. Sadnice bagrema biće podeljene onima, koji su se prethodno prijavili granskom klubu pčelara.

Podsećamo samo u prošloj godini, posađeno je oko 17.000 raznog četinarskog I zimzelenog drveća, koja krase brojne površine u gradu.

U prošlogodišnjim akcijama ozelenjavanja učestvovali su brigadiri Omladinske radne akcije Ribariće 2019. izviđači, radnici Gradske čistoće RJ Zelenilo, članovi različitih nevladinih i humanitarnih organizacija.

Akcija sadnje drveća u Novom Pazaru biće nastavljena i ubuduće