BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu u pojedinostima na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, a najviše amandmana podnela je poslanička grupa Srpske radikalne stranke.

Poslanica SRS Vjerica Radeta ocenila je da taj predlog zakona treba da se povuče, jer, između ostalog, neće poslužiti svrsi o kojoj se govori u javnosti.

Radeta je kazala da treba proveriti imovinu Tomislava Nikolića, Zorane Mihajlović, ali i predstavnika bivše vlasti u kojoj su učetsvovali Mlađan Dinkić, Miroljub Labus, Goran Pitić i drugi.

Smatra da je vlast donošenjem ovog zakona želela da ostavi utisak kako su dostupni da se njihova imovina proveri, ali veruje da se imovina sadašnjih i bivših funkcionera neće ni ispitivati.

“Ovaj zakon je predizborni letak”, rekla je Radeta i dodala da neće biti željenih rezultata i efekata ukoliko će se ispitivanjem imovine umesto sudova baviti poreski činovnici.

“Da vlast iskreno želi da se uhvati u koštac sa kriminalom ne bi se cekalo vreme predizbrone kampanje. Skretali smo paznju za sve ove godine, prozivali funkcionere imenom i prezimenom. Niste uradili ništa, jer nijedan kriminalac koga vi tako nazivate nije procesuiran”, rekla je Radeta.

Skupština je rad nastavila raspravom o amandmanima na izmene i dopune Zakona o obligacionim odnosima, a od 16 do 19 časova članovi kabineta Ane Brnabić će odgovarati na poslanička pitanja, kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Tanjug