NOVI PAZAR – Šef odborničke grupe “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac optužio je danas Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka da ih je ucenila kako bi podržali njihov zahtev o rešavanju problema oko imenovanja direktora u Osnovnoj školi “Avdo Međedović”.

On je za skupštinskom govornicom, a i nakon sednice, rekao da je zahtev SDA Sandžaka da se raspravljao o dopisu ministru prosvete Mladenu Šarčeviću da imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” bio nekorektan i da su bili ucenjeni podrškom odluci o uzimanju kredita.

“Bili smo ucenjeni da prihvatimo i glasamo za nešto što ne podržavamo. Svi znamo da Skupština Novog Pazara ne imenuje direktore škola, to je samo jedan običan papir koji su oni zloupotrebili u političke svrhe. Mi smo protiv takvog politikanstva”, rekao je Bačevac.

On je naglasio da u OŠ “Avdo Međedović” postoji ozbiljan problem koji se može rešiti na brone načine.

“Moglo se to pitanje postaviti u Skupštini Srbije, obratiti se ministru prosvete, ali ne ovako. Ovo je koristilo samo za busanje u grudi, a rasprava je ogolila politiku dve stranke (SDA Sandžaka i SPP), govorilo se o tome ko je veći Bošnjak, Albanac, ali ne i o tome što deca ne idu u školu”, rekao je Bačevac.

Današnje razmimoilaženje u stavovima koalicionih i strateških partnera je poslednje u nizu, a Bačevac smatra da SDP ne snosi odgovornost za to.

“Mi se trudimo da budemo korektan parner. Očigledno im je loša pozicija pred izbore, loš start kampanje, a naš narod je spoznao prave vrednosti, ne ide za nekim grandioznim nacionalnim temama. Ljudi glasaju za one koji rešavaju probleme, korak po korak”, poručio je Bačevac.

Odbornici SDA Sandžaka su po završetku sednice odmah napustili salu, ne dajući izjave medijima, iako je to praksa.

Zahtev ministru prosvete Mladenu Šarčeviću da imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” u skladu sa zakonom i na osnovu rezultata konkursa sprovedenog tokom januara uvršten je na dnevni red na predlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Raspravu po ovoj tački obležila je oštra polemika između odbornika SDA Sandžaka i SPP, a zahtev je na kraju usvojen, uz podršku odbornika Sandžačke demokratske partije.

Sto plus radio