NOVI PAZAR – Sportski savez Srbije pokreće akciju pod nazivom „Budi zdrava – vežbaj sa nama“ u cilju poklanjanja veće pažnje ženama u sportu. Partneri u sprovodjenju ovog projekta su teritorijalni sportski savezi u 14 opština i gradova Srbije (Vranje, Velika Plana, Zrenjanin,Subotica, Požarevac, Pterovac na Mlavi, Kraljevo,Dimitrovgrad, Apatin, Mionica, Odžaci,Vranjačka Banja, Valjevo i Novi Pazar) koje su inicijalno uključene u ovaj projekat.

Sportski savez Novog Pazara biće nosilac realizacije ovog projekta u tom gradu. Prošle godine, Novi Pazar je zahvaljujući Sportskom savezu Srbije i Sportskom savezu Novi Pazar po prvi put dobio licencirane operativne trenere i instruktore za fitnes i bodi bilding. Tih petoro ljudi biće direktno zaduženi za sprovodjenje praktičnih aktivnosti realizacije projekta.

Realizacija projekta kreće od 9. marta ove godine i trajaće do istog tog dana naredne 2021. godine sa tendencijom da bude stalna aktivnost u cilju angažovanja što većeg broja žena da se bave fizičkim aktivnostima, vežbanjem i sportom.

Obaveza je Sportskog saveza Novi Pazar da odredi sedmično jedan dan i termin, kao i vreme u kojem će se trening održavati koje treba prilagoditi potrebama žena, njihovom slobodnom vremenu, kada bi bilo najzgodnije da dolaze na trening.

Zbog toga Sportski savez Novi Pazar poziva žene da se prijave za ovaj vid sportskih aktivnosti koje su besplatne upravo kako bi što veći broj pripadnica lepšeg pola privukli da se bave sportskim aktivnostima i to pod budnim okom operativnih trenera i stručnjaka.

Sve zainteresovane žene mogu se prijaviti u prostorijama Sportskog saveza Novi Pazar koje se nalaze u sklopu Sportske dvorane Pendik ili na brojeve telefona: 062/8408-448 i 020/312-816 svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 h.

Inf. Služba Sportskog saveza Novi Pazar