BIJELO POLJE – Sudija u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju Ahmet Međedović doneo je rešenje kojim je kaznio 20 dana zatvora Bjelopoljca S.K. (30) jer je odbio test na drogu, pišu Dnevne novine.

Kaznu je, kako je navedeno, dužan da izdrži u roku od 15 dana po pravosnažnosti rešenja i na ime troškova postupka mora da uplati paušalni iznos od 30 evra u istom roku.

Okrivljeni se tereti da je 27. februara u 13.55 sati, u naselju Nikoljac, vozio automobil “pasat” te da je na zahtev policijskih službenika odbio da se podvrgne ispitivanju radi provere prisustva droga i drugih supstanci u organizmu, piše Dnevne novine.

Ispitivanje je trebalo da se obavi u Opštoj bolnici Bijelo Polje. Time je, kako se navodi, počinio prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U obrazloženju odluke navedeno je da je prema okrivljenom izrečena kazna zatvora od 20 dana uz određenje tri kaznena boda i izricanje zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije na četiri meseca.

Olakšavajuće je to što je okrivljeni priznao prekršaj koji mu je zahtevom stavljen na teret te da je nezaposleno lice, dok je otežavajuća činjenica to što je u poslednje dve godine tri puta prekršajno kažnjavan, dva puta iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i jedanom iz Zakona o javnom redu i miru.


Indeksonline.rs