BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je od Agencije za borbu protiv korupcije dobila prijavu za funkcionersku kampanju, i to ne zato što je pozvala da se glasa za neku stranku, već, kako je objasnila, zato što je rekla da očekuje da građani prepoznaju rezultate.

Ona je kazala da je prijavu prihvatila i odgovorila u roku, i da sada očekuje rezultat kako bi, kako je rekla, znala kako da se ponaša dalje u kampanji.

Brnabićeva je, odgovarajući na pitanje koje su bile prepreke da REM reaguje u skladu s pravilnicima u 2017. i 2018. godini, kazala da da to nije pitanje za nju već za to nezavisno regulatorno telo.

Ona je dodala da nema ingerencije ni kada je reč o javnim servisima, tako da ne može da odgovora na pitanja upućena njima.

Ukazala je i da javni servisi imaju tešku ulogu, budući da ima opozicionih lidera koji ne žele da idu na RTS, kao ni na još neke kanale.

“To su oni rekli. Ja ne znam kako da ih dovedemo, osim silom, a kada ih nema, reći će da ih RTS ne pokriva. Nisam advokat RTS-a, ali imaju težak zadatak da pokrivaju i vanparlamentarne stranke u zemlji”, rekla je premijerka.

Tanjug