BEOGRAD – Dea Đurdević, popularna televizijska voditeljka, održala je tribinu na stadionu Čukaričkog, kojoj su prisustvovali fudbaleri i stručni štab belo-crnih a akcenat je bio na bezbednosti u saobraćaju, uz naglasak da su svi potencijalni učesnici i mete tokom vožnje.

M.Rasic

Sa druge strane bila je “ciljna grupa” mladih momaka, konkretno najmlađeg tima u Super ligi Srbije, saopšteno je iz FK Čukaričkog.

Prethodno je Slaviša Brajković, zamenik komesara za bezbednost fudbalskog kluba Čukarički, govorio o svim segmentima vezanim za organizaciju jedne utakmice na stadionu na Banovom brdu, sa posebnim akcentom na mečeve visokog rizika i bezbednost ne samo igrača, vec svih učesnika sportske manifestacije.

Dea je vec držala brojne tribine širom Srbije, poslednju u prepunoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru, ali je ova na stadionu na Banovom brdu bila spečificna, jer je voditeljka po prvi put govorila pred fudbalerima jednog tima.

Po prvi put u našem regionu održavamo ovakav vid tribine, u jednom sportskom kolektivu. Želela bih zbog toga da se zahvalim fudbalskom klubu Čukarički i svima onima koji su nam omogućili da dodatno podignemo svest mladih ljudi o ovom segmentu života. Na žalost, imam o čemu da vam pricam na temu bezbednosti u saobracaju, želim da pokušam da vam naglasim koliko je jedan sekund važan i koliko može da vam promeni život, kazala je Dea Đurdević u uvodnom delu svoje priče.

M.Rasic

Tako je taj sekund uticao i na moj život, negativno, zbog toga sam i želela da sa vama podelim svoju priču, da se ovo nikom drugom ne bi dogodilo, dodala je ona.

Po završetku Deinog izlaganja, usledio je buran aplauz prisutnih u hali, a potom se gošći obratio šef stručnog štaba Aleksandar Veselinovic, koji je izrazio zahvalnost voditeljki što je podelila svoju potresnu priču i na taj način upozorila sve u Čukarickom da dodatno obrate pažnju na svaki momenat tokom vožnje automobila, ali i van prevoznog sredstva.

M.Rasic

Kapiten Marko Docić je Dei Đurdević uručio prigodne poklone, a potom je usledila i zajednička fotografija za uspomenu na tribinu sa hrabrom ženom koja je, kako su lekari naglasili, jedna u milion.

Tanjug