BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije pozvao je danas lekare svih klubova da prate razvoj situacije vezane za korona virus, a na navijače apelovao da ne dolaze na utakmice ako imaju tegobe koje upućuju na moguće oboljenje.

“FSS ističe potrebu da budemo društveno odgovorni i savesni svako u svojoj zoni odgovornosti. Tim povodom želimo da uputimo savet lekarima svih klubova da prate razvoj situacije i da se ponašaju u skladu sa preporukama Vlade Srbije. Ako dodje do nekog slučaja koji ukazuje na simptome korona virusa, kašalj i povišenu temperaturu, da preduzmu potrebne mere koje su predvidjene u tim situacijama”, rekao je predsednik Medicinske komisije FSS, doktor Miljko Ristić.

“Apelujemo i na gledaoce da budu odgovorni prema sebi i zajednici, ukoliko imaju nekih tegoba koje upućuju na moguće oboljenje, da ne dolaze na sportske priredbe i da potraže pomoć kod nadležnih institucija”, naveo je Ristić.

FSS, je nakon sastanka Medicinske komisije, saopštio da pažljivo prati preporuke Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja i da sve strukture sistema ponašaju se u sladu sa svakom novom informacijom.

Savez je, dodaje se, u kontaktu i sa nadležnim institucijama UEFA, kao i da je do ovog trenutka otkazana samo prijateljska utakmica futsal reprezentacije.

“U narednom periodu nisu planirana gostovanja nijedne naše selekcije u zemljama koje su potencijalna žarišta, a ovim putem savetujemo klubove da otkažu eventualno ugovorena gostovanja u tim zemljama”, naveo je FSS.

Beta