BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Skupštine gradova i Skupštine opština, za 26. april 2020. godine.Posle potpisivanja odluke o raspisivanju izbora, ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Arandjelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medvedja, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori izmedju 2017. i 2019. godine.

Gojković je pozvala gradjane da iskoriste svoje pravo i izadju na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

“Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da uneprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite”, poručila je Predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da gradjanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

“Sve učesnike pozivam da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću, svojim radom i fer kampanjom i pozivam sve nas da poštujemo demokratski izraženu volju gradjana Srbije koja će biti iskazana na izborima 26. aprila,” istakla je Gojković.

U Srbiji će 26. aprila pored lokalnih biti održani i parlamentarni i pokrajinski izbori.

Beta