ROŽAJE/NOVI PAZAR – Strani državljanin, koji ima italijanske i argentinske putne isprave vraćen je juče popodne sa graničnog prelaza Špiljani u Crnu Goru, nakon što su srpski graničari ustanovili da je moguće da dolazi iz zaraženog područja i, prema saznanjima Pobjede, on je u izolaciji u Rožajama i nema simptoma koji bi mogli ukazati da je zaražen korona virusom.

Lastin autobus kojim je putovao pomenuti Italijan je prebačen u Beograd, gde će biti preventivno dezinfikovan.

– On je smešten u jednom prenoćištu. Nema nikakvih simptoma i kategoričan je da nije pobegao. Tvrdi i da je od 27. februara boravio u Sloveniji, u Ljubljani. Sve to ćemo da proverimo – ispričao je izvor Pobjede i dodao da je Italijan negirao da je pobegao iz karantina u Hrvatskoj.

Crnogorska policija, prema saznanjima Pobjede, odmah je stupila u kontakt sa kolegama iz Hrvatske i, kako je kazao izvor tog lista, saopšteno im je da kod njih nije registrovan nijedan slučaj bekstva iz karantina.

– Nemaju u evidenciji da je lice sa tim podacima bilo u karantinu – rekao je naš izvor.

Prema saznanjima Pobjede, ovaj stranac u Crnu Goru ušao je 9. marta, preko graničnog prijelaza Debeli Brijeg. Imao je, kaže pomenuti izvor, i argentinske i italijanske „papire“.

– Tog dana još nije bila na snazi zabrana ulaska u zemlju stranaca koji dolaze iz područja u kojima je raširen korona virus – objasnio je nezvanični sagovornik Pobjede.

Kako je saopšteno, ovaj stranac je u Rožajama pod stalnim nadzorom epidemioloških i sanitarnih službi i za sada nema potvrde da je zaražen koronavirusom.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je lažna informacija da je Crna Gora zatvorila granice prema Albaniji.