NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara ispali su iz regionalne ABA 2 lige, pošto su večeras u Čačku u utakmici poslednjeg kola regularnog dela sezone poraženi od Borca sa 76:92 (20:19, 19:27, 24:22, 13:24).

Domaćin je serijom od 10:2 na početku poslednje četvrtine stekao odlučujuću prednost, a najzaslužniji za trijumf Čačana bili su Tajler Džons sa 16, Nenad Nerandžić sa 15, Dušan Miletić sa 13, Uroš Čarapić sa 12 i Nemanja Todorović sa 10 poena.

U gostujućem timu istakli su se Aleksandar Todorović sa 20, Aleksa Novaković sa 12 i Nemanja Vučićević sa 11 poena.

Meč u Hali Borca kraj Morave odigran je bez prisustva gledalaca na preporuku Zavoda za javno zdravlje Čačka, a u cilju zaštite građana i sprečavanja širenja bolesti izazvane korona virusom.

Borac je sa 20 pobeda i dva poraza osvojio prvo mesto u ligaškom delu ABA 2, pa će u plej-ofu će igrati protiv četvrtoplasirane Sutjeske, dok drugi par čine Split i MZT, koji su zauzeli drugu i treću poziciju na tabeli.

Novi Pazar na poslednjem, 12. mestu ima osam pobeda i 14 poraza, a najslabiji je u ‘krugu’ sa Dinamikom i Sparsima, koji su ostvarili identičan učinak.

Pazarci u naredne dve godine neće imati pravo nastupa u takmičenjima pod okriljem ABA.

M. Minić