KRALJEVO – Pod nadzorom u samoizolaciji, na teritoriji opštine Kraljevo, trenutno se nalazi 220 osoba, a Radovan Čekanac, epidemiolog i član Gradskog štaba za vanredne situacije, kaže da se, iako u toj opštini za sada nema virusa korona, svi moraju ponašati kao da je on u cirkulaciji i pridržavati se svih mera.

U sklopu posebnih mera Gradskog štaba za vanredne situacije koje se sprovode sa ciljem sprečavanja širenja zaraze virusom korona, radnici JKP „Čistoća“ započeli su pojačanu dezinfekciju gradskih ulica i infrastrukture.

U pojedinim apotekama u Kraljevu danas su mogla da se kupe sredstva za dezinfekciju, alkohol i gel za suvo pranje ruku.

Načelnica Gradske uprave grada Kraljeva Jelena Bekčić apelovala je na građane da bez velike potrebe ne dolaze u zgradu Uprave, budući da su obezbeđeni uslovi da se na drugi način komunicira.

U cilju prevazilaženja nastale opasnosti po opšte zdravlje ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa, Eparhija Žička je odlučila da se između ostalog, zbog bliskih susreta i kontakata prilikom čina osvećenja vaskršnje vodice po domovima, taj čin odloži do daljeg, dok ne prođe opasnost i rizik po zdravlje ljudi.

Tanjug