BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je da će privatna škola “Rudjer Bošković” čiji je vlasnik ministar prosvete Mladen Šarčević, od ponedeljka obustaviti nastavu.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije rekao da će škola “Rudjer Bošković” poštovati sva uputstva države Srbije i da ne treba širiti dezinformacije o tome.

Kada je reč o zatvaranju svih škola, ministar je rekao da je vlada odlučila da poštuju odluke stručnjaka i da je procena da škole još nije potrebno zatvarati.

“Za gradjane najvažnije što se u ovom momentu apsolutno za svakog obolelog zna kako je zaražen i može da se prati tok bolesti i ispitaju svi koji su bili sa njim u kontaktu, a od toga zavisi da li je situacija pod kontrolom”, rekao je Lončar.

On je dodao da nema oblasti u zemlji koja se posebno izdvaja ili da je najugroženija.

Na pitanje o terapiji doktor Mijomir Pelemiš rekao je da još u svetu ne postoji lek koji ubija virus, i da će onaj ko takav lek otkrije “dobiti Nobelovu nagradu”.

On je objasnio da se u svetu koristi eksperimentalna terapija odnosno postojeći antiivrusni lekovi koji su isprobani kod drugih bolesti.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je u Srbiji do sada obolelo 35 osoba.

Tanjug