BEOGRAD – Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Grupa, priključio se borbi protiv virusa Covid-19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, kojem je to najviše potrebno u ovom trenutku.

Pored toga, Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji budu nastali u vezi sa boravkom u ovom hotelu, saopšteno je iz MK Grupe.

Prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od koronavirusa, pa je predsednik kompanije MK Grupa među prvim preduzetnicima pokazao svoju humanost u ključnom trenutku.

“Kao što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi, tako je i jedan od najuspešnijih biznismena u našem regionu i priznati humanista Miodrag Kostić odlučio da pomogne zajednici da se izbori sa virusom”, kažu iz MK Grupe.

Podsećaju da je MK Grupa takođe donirala oko šest miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak“, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku virusa Covid-19.

Ovom donacijom, MK Grupa je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Kompanije članice MK Grupe su u toku ove nedelje uputile i donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od četiri miliona dinara za penzionere Beograda, koji su besplatno dostavljeni starijim sugrađanima dok borave u svojim domovima.

Miodrag Kostić je zajedno sa svojom kompanijom MK Grupa samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio preko pet miliona evra, navodi se u saopštenju.