Naslovna srbija Beograd Na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju 60 do 360 minuta

Na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju 60 do 360 minuta

Tanjug

BEOGRAD – AMS S podseća da su od 20. marta u Srbiji su zatvoreni svi granični prelazi za drumski izuzev transportnog, železničog i rečnog saobraćaja.

Takođe, od 20. marta potpuno je ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Vanredno stanje izmenilo je radno vreme šaltera i institucija. To je zbunilo mnoge vozače, pa je AMŠ spremio odgovore za neke situacije.

Vlasnici automobila kojima uskoro ističe registracija, produženje mogu obaviti isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Ukoliko moraju da izvade nova dokumenta, iz MUP-a apeluju da im se obrate elektronskim putem na adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

Za učlanjenje u AMS S preporučuju da se to učini putem interneta na sajtu: webshop.amš.org.rs. Ovim putem ostvarujete i 10% popusta.

Za ispitvanje vozila treba pozvati AMS S CMV (Centar za motorna vozila) na broj telefona 065/987-8882 ili 065/987-8883.

AMS S podseća ia da tokom policijskog časa nije dozvoljena vožnja automobilom, osim za one koji idu ili se vraćaju s posla.

Oni mogu službenim ili privatnim automobilima da se kreću

samo uz obavezno nošenje radne dozvole.

U još informacija iz Uprave granične policije, gde navode da se na teretnim terminalima graničnih prelaza ovog pre podneva čeka na izlazak iz zemlje i to na Horgošu tri sata, na Kelebiji i Preševu sat, na Batrovcima šest sati i na prelazu Sremska Rača dva sata.

Exit mobile version