BEOGRAD – Nastava na daljinu, osim na TV kanalu RTS 3, Internet portalu RTS-a i platformi RTS Planeta, od sutra će biti dostupna i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Osnovci od 1. do 4. razreda, nastavne časove mogu pratiti od 8.00–14.45 na televizijskom kanalu RTS 2.

Đaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti od 8.00–15.30, na televizijskom kanalu RTS 3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS 3, radnim danima od 15.30 do 20.00 biće emitovana nastava za srednjoškolce (opšteobrazovni predmeti).

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS 3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Na Internet portalu RTS-a može se direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja škola gde iz padajucih menija biraju predavanje koje žele prate – za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Takođe, otvoren je još jedan podstajt za direktan pristup nastavi na daljinu: mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije RTS Planeta takode su dostupni svi emitovani casovi za ucenike osnovnih i srednjih škola.

Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri nece naplacivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Dodatne informacije o ucenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57, prenosi RTS.

Tanjug